Galerie Tijd Voor Kunst

Galerie Tijd Voor Kunst06 november 2016OpeningstijdenDuinzigt

Expositie van Wilbert Verhoeks en Emma Scheeren-Groot.

Op 5 november vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie. Wethouder Roeffen van Cultuur sprak de kunstenaars en genodigden toe. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van kunst. Niet alleen voor volwassenen zei hij, is het belangrijk om te ervaren hoe kunstenaars de wereld anders vormgeven, maar ook voor kinderen is het belangrijk om creativiteit te kunnen uiten. De expositie is te zien tot maart 2017 en toont werk van twee kunstenaars.

Wilbert Verhoeks (1964) ontdekte zo’n tien jaar geleden de fotografie als expressiemiddel. In het begin fotografeerde hij het liefst mensen en landschappen. Nu gaat zijn aandacht vooral uit naar urban exploration en abstractie Hij is hierbij steeds op zoek naar contrasten, patronen en bijzondere lichtval. Hij zoomt in op de grens van licht en donker. Achtergebleven voorwerpen, kapotte ramen en deuren, restanten van een trap: alles krijgt een geheimzinnige schoonheid en verwordt van een in onbruik geraakt gebruiksvoorwerp tot kunstobject. Zo uitgelicht worden schijnbaar onopvallende, of vervallen voorwerpen, gebouwen en situaties soms bijna abstract. Regelmatig wordt hem gevraagd wat een bepaalde afbeelding eigenlijk voorstelt, maar het liefst laat hij dat aan de fantasie van de kijker over.

Emma Scheeren-Groot (1964), woonachtig in Oegstgeest heeft in2015 de driejarige keramiek opleiding aan de SBB afgerond. Met een studie Moleculaire Biologie en een grote voorliefde voor wiskunde is voor haar de basis gelegd voor de composities die ze maakt in keramiek. Deze achtergrond heeft er toe geleid dat ze graag op onderzoek uitgaat en de grenzen van mogelijkheden opzoekt. Haar creatieve talent en analytische manier van denken komen tot uitdrukking in de geometrische vormen die met zorg en in detail strak worden afgewerkt. Een veelzeggend citaat van Emma is: “Waar je goed in bent, dat doe je met passie” of ben je gepassioneerd over iets waar je goed in bent?”

De expositie van Galerie Tijd voor Kunst is te zien van maandag tot en met vrijdag van 9.00 -17.00 uur .
Duinzigt Oegstgeest,
Meetings en Workspace,
Rhijngeesterstraatweg 40 D,
2341 BV Oegstgeest.

www.galerietijdvoorkunst.nl
www.duinzigt-oegstgeest.nl.

kunst & cultuur overzicht

28 februari 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 7/4

Caroline Mars en Harry Theuns exposeren.
01 april 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.
01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
08 april 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.