Kruidenpluktuin onderhoud
06 december 201610.00-11.30Irislaan
Vrijwilligers aan het werk in de Kruidenpluktuin.
Winter in de Kruidenpluktuin. De vrijwilligers van het MEC zijn dit jaar nog één keer aan het werk op 6 december. We gaan de Mierikswortel uitgraven, die is inmiddels vier jaar oud en voor wie wil is er een stuk beschikbaar! Er staat al een nieuwe jonge Mierikswortel. Wat kunt u met die wortel doen? Zoek het op op de website van het MEC onder kruidentuin en daar mierikswortel (www.MECOegstgeest.nl).
Wat kan er in de winter nog geoogst worden? In ieder geval rozemarijn, salie, oregano en laurier en als er nog blad aan zit tijm en bieslook. Voor de andere kruiden zullen we tot het voorjaar moeten wachten.
Hierbij een eenvoudig receptje voor de Mierikswortel van Roos:
Twee eetlepels mayonaise, een puddinglepel grove mosterd, een puddinglepel mierikswortel, zout peper en eventueel knoflookpoeder of vers geperste knoflook en twee eetlepels yoghurt. Alles mengen en dan proeven of het zacht genoeg is, zo niet dan eventueel nog een of twee eetlepels yoghurt extra toevoegen! Lekker bij carpaccio van rosbief, of bij gerechten met zalm.
Vrijwilligers aan het werk in de Kruidenpluktuin.
Winter in de Kruidenpluktuin. De vrijwilligers van het MEC zijn dit jaar nog één keer aan het werk op 6 december. We gaan de Mierikswortel uitgraven, die is inmiddels vier jaar oud en voor wie wil is er een stuk beschikbaar! Er staat al een nieuwe jonge Mierikswortel. Wat kunt u met die wortel doen? Zoek het op op de website van het MEC onder kruidentuin en daar mierikswortel (www.MECOegstgeest.nl).
Wat kan er in de winter nog geoogst worden? In ieder geval rozemarijn, salie, oregano en laurier en als er nog blad aan zit tijm en bieslook. Voor de andere kruiden zullen we tot het voorjaar moeten wachten.
Hierbij een eenvoudig receptje voor de Mierikswortel van Roos:
Twee eetlepels mayonaise, een puddinglepel grove mosterd, een puddinglepel mierikswortel, zout peper en eventueel knoflookpoeder of vers geperste knoflook en twee eetlepels yoghurt. Alles mengen en dan proeven of het zacht genoeg is, zo niet dan eventueel nog een of twee eetlepels yoghurt extra toevoegen! Lekker bij carpaccio van rosbief, of bij gerechten met zalm.
varia overzicht
17 april 202410.30-12.00Boerhaaveplein
Koffiedrinken in Het Trefpunt
Het Trefpunt ingang B, elke woensdag.17 april 202414.00-17.00Boerhaaveplein
Handwerken in Het Trefpunt
Het Trefpunt ingang B, elke woensdag.19 april 202410.00-12.00Haeswijk-flat
Mantelzorgcafé Oegstgeest
Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers.19 april 202410.00-11.30Dorpscentrum
Studiekamer Oegstgeest
Senioren met academisch werk- en denkniveau.19 april 202410.30-12.00Boerhaaveplein
Koffiedrinken in Het Trefpunt
Het Trefpunt ingang B, elke vrijdag.24 april 202410.30-12.00Boerhaaveplein