Bib: Online lezing Rome

Bib: Online lezing Rome30 juni 202020.00-22.00Bibliotheek

Online lezing Rome à negen euro.

Helaas gaan vele geplande reizen naar onder andere Italië niet door deze zomer. Met de online lezing Rome | het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma – de geheime naam van Rome, waan je je toch even in deze eeuwenoude omgeving. Architect Andrea Maddalena neemt je mee naar het oude Rome en de twee bekendste gebouwen van deze oude stad. Het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma. Laat je inspireren door het verrassende verhaal achter deze door keizer Hadrianus ontworpen prachtwerken.

Het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma zijn twee hoogtepunten van de Romeinse architectuur, beide ontworpen door keizer Hadrianus. Het Pantheon, met zijn unieke, gigantische koepel biedt het archetype voor alle koepels van het christendom en de islamitische wereld en het is één van de best bewaarde Romeinse gebouwen.

Integendeel, over de Tempel van Venus en Roma wordt zelden gesproken en er blijft zeer weinig over van de originele structuur, die nu bijna onherkenbaar is maar nog steeds zichtbaar tegenover het Colosseum. En toch wordt deze tempel beschouwd als de grootste tempel van het oude Rome.

Een attent, subtiel onderzoek stelt ons in staat om uit te vinden hoe deze twee monumenten in hun essentie nauw verbonden met elkaar zijn, en om een boeiende uitzicht te ontdekken op de werkelijke oorsprong van Rome.

   
Over Andrea Maddalena
Andrea Maddalena is een Italiaanse architect, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Vanaf 2004 geeft hij lezingen en seminars over kunst, cultuur, symboliek en kunstgeschiedenis bij verschillende verenigingen en culturele associaties in Nederland, België en Italië en bij verschillende Volksuniversiteiten in Nederland. Bovendien is hij docent Italiaanse taal, musicus, componist en oprichter van verschillende muziekprojecten.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur Locatie: Online Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit Kosten: €9,00

kunst & cultuur overzicht

01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
10 april 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 20 mei

Khalid & Rachid Zerrou en John Striegel exposeren.
06 mei 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.
12 mei 202411.30-15.00Regenboogkerk

Kunst in Regenboogkerk t/m 16-6

Kunst van Lydia Sleutel en Joop van Egmond.