Expositie van batiks

Expositie van batiks11 september 2020Regenboogkerk

Expositie van batiks in de Regenboogkerk.

Expositie van batiks in de Regenboogkerk: 'Evangelie op Java en Bali'
Het afscheid van ds. Aart Verburg, die een bijzondere band met IndonesiŰ heeft, is de aanleiding geweest om in de Regenboogkerk een kleine tentoonstelling te organiseren met batiks en schilderijen van ds. Kristian Aris Widodo en van I Nyoman Darsane. I Nyoman Darsane geeft de Bijbelse personages Balinese vormen. Met zijn kennis van het hindoe´sme en zijn beheersing van het wajangspel vertelt hij het verhaal van Christus op een Balinese wijze aan zijn medebewoners op dit eiland. Christus als bemiddelaar van de schepping, dansend voor de Vader.

Ds. Widodo werkt op Java voor een kleine, ge´soleerde christelijke gemeenschap. Hij ontwerpt batiks met een christelijke betekenis, die vervolgens gemaakt, geprijsd en verkocht worden door dorpsgenoten van allerlei religies.

De expositie is te bezichtigen in de Regenboogkerk, Mauritslaan op zondag bij de kerkdienst en zesmaal vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur op 11, 18, 25 september en op 2, 9 en 16 oktober. Informatie over de kunstwerken is te vinden op https://www.pgoegstgeest.nl/wetenswaardig/kunst-in-de-kerk/.

kunst & cultuur overzicht

20 augustus 2020Oegstgeest

Oegstgeester Dwaaltochten

Dit jaar geen Open Monumentenweekend.
11 september 2020Regenboogkerk

Expositie van batiks

Expositie van batiks in de Regenboogkerk.