Lezing Amadeo Modigliani: Bibliotheek dicht!

Lezing Amadeo Modigliani: Bibliotheek dicht!15 december 202020.00-22.00K&O zaal

Lezing Amadeo Modigliani – Het naakt van de ziel.

Ter gelegenheid van Modigliani's overlijden honderd jaar geleden, wordt 15 december van 20:00-22:00 uur bij Volksuniversiteit Oegstgeest een lezing gegeven over Amadeo Modigliani. Deze lezing gaat in op de meest bijzondere en subtiele aspecten van het werk van een buitengewone kunstenaar, wiens kunst nog steeds vereist om beter begrepen te worden.

Amedeo Modigliani, schilder en beeldhouwer met een onmiskenbare stijl, kan worden beschouwd als een van de belangrijkste artiesten van de twintigste eeuw. Los van het romantische stereotype van kunstenaar gewend aan excessen - stereotypen die grotendeels niet overeenkomen met de waarheid en geen recht doen aan zijn persoon en zijn artistieke productie - blijkt Modigliani een gevoelige, verfijnde en diepgaande kunstenaar in staat om de menselijke ziel bloot te leggen door essentiële lijnen te traceren die gericht zijn op het onderzoek en begrip van het vrouwelijke archetype.

Andrea Maddalena is een Italiaanse architect, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Vanaf 2004 geeft hij lezingen en seminars over kunst, cultuur, symboliek en kunstgeschiedenis bij verschillende verenigingen en culturele associaties in Nederland, België en Italië en bij verschillende Volksuniversiteiten in Nederland. Bovendien is hij docent Italiaanse taal, musicus, componist en oprichter van verschillende muziekprojecten.

Kaartjes zijn €18,00 en kan je bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.

kunst & cultuur overzicht

28 februari 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 7/4

Caroline Mars en Harry Theuns exposeren.
01 april 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.
01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
08 april 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.