Webinar over Schiphol

Webinar over Schiphol02 februari 202120.00-21.30Oegstgeest

OZV houdt webinar over ontwikkelingen Schiphol.

De Stichting Omgeving Zonder Vlieghinder houdt op 2 februari 2021 van 20.00-21.30 uur voor de komende Tweede Kamerverkiezingen een Webinar over de invloed van de toekomstige ontwikkelingen rond Schiphol op een gezonde leefomgeving.
Onze regio in noordelijk Zuid-Holland ligt in het verlengde van de Kaagbaan. Landend vliegverkeer leidt tot veel geluidsoverlast omdat de toestellen vaak over grote afstand erg laag overvliegen. Als bewonersorganisatie betoogt OZV al jaren dat dit niet nodig is en dat de hinder minder kan! Toch gebeurt het niet. Hoe zit dat? En wat zijn de gevolgen?

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van vliegtuiglawaai. Een van de conclusies is dat de kwaliteit van de leefomgeving ernstig wordt aangetast. Verder is aangetoond dat vliegtuiglawaai een negatieve invloed heeft op de gezondheid.

Over hoe dat zit, houdt OZV op 2 februari een informatieavond. We bespreken met deskundigen op het gebied van gezondheid, wonen en economie, én regionale politici of er een oplossing is om een einde te maken aan de ergste herrie. De gevolgen van het over grote afstand laagvliegen voor onze woon- en leefomgeving en onze gezondheid komen nadrukkelijk aan de orde. Ook staan we stil bij de betekenis van Schiphol voor onze economische welvaart. De avond is bestemd voor de bewoners van de Leidse Merenwijk tot aan Noordwijk. Daarnaast is de avond ook bestemd voor politici op lokaal en regionaal niveau. We vragen hen de ‘boodschappen’ uit onze regio over te brengen aan de Tweede Kamer. Zij, de leden van Tweede Kamer – waarvoor 17 maart verkiezingen worden gehouden – gaan over de vraag ‘hoe verder met de luchtvaart in Nederland’.

Over hoe we de avond precies gaan invullen leest u binnenkort meer op onze website www.ozv.nu. Indien u zich nu al wilt aanmelden voor de informatieavond op 2 februari kunt u dat doen via mail@ozv.nu. Enkele dagen voorafgaand aan de bijeenkomst sturen wij u dan een link die u toegang geeft. Deze zult u op de dag zelf ook kunnen vinden op onze website. Voor alle duidelijkheid: Vanwege de corona-maatregelen gaat het om een digitale bijeenkomst.

informatief overzicht

11 januari 2021Oegstgeest

DE-waardepunteninzamelingsactie LIONS AH/Kemp en Jumbo's

Jaarlijkse DE-waardepunteninzamelingsactie Lions.
20 januari 2021Rijnl.Boekhandel

Voorleesdagen t/m 30-01 bij Rijnl.Boekhandel

Aanbiedingen tijdens Nationale Voorleesdagen.
20 januari 2021

Nationale Voorleesdagen t/m 30-01

Lees via afhaalbieb en TijdschriftenBieb App.
02 februari 202120.00-21.30Oegstgeest

Webinar over Schiphol

OZV houdt webinar over ontwikkelingen Schiphol.
04 februari 202120.00-21.00Oegstgeest

Webinar pubers door coronatijd

CJG met webinar Help je puber de corona-periode door.
24 maart 2021Dorpscentrum

ALV Historische Vereniging

ALV Historische Vereniging Oegstgeest.