Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 19/2

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 19/218 januari 2023In de regio

42 kunstwerken in Het Oude Raadhuis van Warmond.

Op zondag 22 januari om 15.00 uur wordt de expositie geopend door Elsbeth Koek, wethouder van Kunst en Cultuur in Teylingen.

Het merendeel van de portretten is gemaakt van Teylingers die 42 jaar zijn, daarnaast is er ook een aantal te zien van personen die aan de wieg van de oprichting van de Vereniging hebben gestaan en veel voor het Oude Raadhuis betekend hebben.

De portretteersessies zijn gehouden in de galerie. Dit was een bijzondere ervaring voor de geportretteerden, kunstenaars en voor Het Oude Raadhuis en haar bezoekers. Het was een bewuste keuze om het jubileum op deze wijze te vieren: een breed publiek met kunst, kunstenaars en Het Oude Raadhuis kennis laten maken.

De werken zijn gemaakt door 24 beeldend kunstenaars: Cora Alink, Anna van den Berg, Arnold Beugelsdijk, Sarah Cloos, Sonja van Egmond, Monica Elias - van Panthaleon van Eck, Lucienne Fabriek, Ell Geeh, Guseyn Guseynov, Nicoline Heemskerk, Lisette Hogewoning, Charles Hubert, Jerry Kokjé, Henriette Luttge, Ineke Mahieu, Carla Ruigrok, Mariska Schomper, Gerben Steenvoorde, Fieke Weilers, Melda Wibawa, Machtelt IJdo, Arene Zandbergen, Danielle van der Zon en Suus Zweekhorst.

De achtergrond van de kunstenaars is heel divers, van autodidact tot een opleiding aan de Kunstacademie Wackers in Amsterdam of de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sommigen zijn lid van Kunstverenigingen als Artibrak, Arti-Shock en de Haagse Kunstkring.

Deze diversiteit is ook terug te zien in het gebruik van het materiaal (olieverf, potlood, promarkers, houtskool) en verschillende soorten techniek waaronder schilderen, tekenen en fotografie.

kunst & cultuur overzicht

02 oktober 2023Bibliotheek

Sieraden-expositie in Bibliotheek tot 1-12

Bea Knijf exposeert sieraden.
08 november 2023In de regio

Kunstenaarscollectief X3 t/m 10-12

Drie kunstenaars exposeren in Oude Raadhuis.
28 november 2023In de regio

Mayo de Graaf in galerie De Pomp t/m 12-12

Mayo de Graaf in galerie De Pomp in Warmond.
13 december 2023In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 21/1

Beelen, Pruijt en Buikema exposeren.