Willibrords Erf: Annelien Montsma

Willibrords Erf: Annelien Montsma29 april 2016Willibrords Erf

Expositie van schilderijen van Annelien Montsma.

In de nieuwe tentoonstelling in Willibrords Erf naast het Groene Kerkje toont Annelien Montsma-Kobes haar schilderijen gebaseerd op teksten en liederen van Huub Oosterhuis. Het mystieke en dichterlijke taalgebruik van Oosterhuis raken Montsma, dat zet haar aan om schilderijen te maken bij zijn liederen of teksten.

Bij Omdat Hij niet ver wou zijn als ook bij het lied De vloed van voor de tijd kan zij het mystieke in een meer abstracte vorm weergeven. Bij De bomen hebben wortels, maar mensen gaan voorbij zal het figuratieve de overhand hebben. Daarnaast is bij teksten die een sterk gevoel van hoop, schoonheid of verbinding geven, bijvoorbeeld bij De steppe zal bloeien, het bijbehorende schilderij zowel abstract als figuratief van opzet om de emotie het sterkst weer te geven.

Montsma’s voorkeur gaat uit naar het schilderen met acrylverf. Door het werken met acryl kan ze zowel dekkend als transparant schilderen. Soms maakt ze gebruik van gemengde technieken. Haar werk is afwisselend abstract en figuratief. Met name door een sterk kleurgebruik legt ze de nadruk op wat ze ervaart. Inspiratie haalt ze uit de verwondering over het mystieke in de wereld. De ontroering wordt sterk gevoeld in de natuur en in de dichterlijke taal. Door middel van schilderen wil ze vorm geven aan deze ervaringen, “het schilderen is een proces van verbindingen leggen”.

De schilderijen met de bijhorende teksten zijn te zien tot eind augustus 2016. De expositie is te zien iedere zondag na kerktijd of op afspraak tel. 071-5175498, groenekerkje@pgoegstgeest.nl. Inlichtingen: Annelien Montsma T: 071 4073261, E: montsmakobes@ziggo.nl.

kunst & cultuur overzicht

01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
10 april 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 20 mei

Khalid & Rachid Zerrou en John Striegel exposeren.
06 mei 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.
12 mei 202411.30-15.00Regenboogkerk

Kunst in Regenboogkerk t/m 16-6

Kunst van Lydia Sleutel en Joop van Egmond.