Expositie Kauffmann en Bioch

Expositie Kauffmann en Bioch08 juli 2016Bibliotheek

In juli en augustus exposeren Gerda Bioch en Tika Kauffmann in de bibliotheek.

Natuurfoto’s van Gerda Bioch
Gerda Bioch exposeert vlinder- en natuurfoto’s. Sinds enkele jaren heeft fotografie haar interesse. In 2012 heeft zij een cursus gevolgd op de fotovakschool in Amsterdam, specifiek gericht op digitale fotografie en fotobewerking. Deze heeft zij afgerond in 2013.

Een deel van de vlinderserie is tot stand gekomen in een tuin in Frankrijk, waar zij afgelopen zomer op vakantie was. De foto’s van de buitenlandse vlinders zijn gefotografeerd in een vlindertuin. De bloemen op de foto’s staan allemaal gewoon in een berm langs de weg! Gerda hoopt hiermee mensen te inspireren en de mooie indrukken van de natuur aan u over te brengen.

Katten en kommetjes door Tika Kauffmann
De katten en de kommetjes zijn getekend en geschilderd op zwart zeil en papier, geprikt in foam en gefiguurzaagd uit hout. Daarnaast zijn er ook boekjes met katten-ansichtkaarten en mapjes met kommetjes-ansichtkaarten.

Tika is docent Beeldontwikkeling en in haar atelier-aan-huis in Oegstgeest geeft ze al twintig jaar les aan kleine groepjes kinderen en individueel aan volwassenen. In de zomer geeft ze workshops. Zie www.tikakauffmann.nl

Bij het maken van de katten en kommetjes heeft Tika zich laten inspireren door het dagelijks starten met tekenen en schrijven, door het zoeken naar spreekwoorden over katten en door het boek 'Jenny the cat' van Paul Gallico (1974). Dit boek gaat over een jongen van 10, die na een ongeluk wakker wordt als KATER. Gallico heeft zich uitzonderlijk goed ingeleefd in de wereld van katten, waardoor je na het lezen voorgoed anders naar ze gaat kijken. Een aantal spreekwoorden en een citaat uit bovenstaand boek zijn op twee glazen ramen geschilderd.

kunst & cultuur overzicht

01 april 2024Bibliotheek

Expositie in Bibliotheek t/m 28 juni

Angela Robson exposeert haar werk.
10 april 2024In de regio

Expositie in Oude Raadhuis Warmond t/m 20 mei

Khalid & Rachid Zerrou en John Striegel exposeren.
06 mei 202414.00De Kratong

Schilderclub in Buitenlust

Schilderclub in de Kratong.
12 mei 202411.30-15.00Regenboogkerk

Kunst in Regenboogkerk t/m 16-6

Kunst van Lydia Sleutel en Joop van Egmond.